zaterdag, mei 14, 2005

 

mini ligfietstreffen, primeur leiba

Vandaag had er bij mij thuis een mini ligfiettreffen plaats met als absolute Vlaamse primeur de leiba van Tom Peeters. Hij heeft een leiba in huur en zal hem na een maand kopen zijn verhaal vind je op www.gentseliggers.net .
Verder was ook Bruno versatile en ikzelf, wost cab-bike aanwezig. Na kennis gemaakt te hebben met Tom (natuurlijk vergeten om zijn contactgegevens te vragen, Tom als je dit leest) keken Bruno en ik onze ogen uit. Wat meteen opviel was de hoge afwerkingsgraad van de Leiba. Binnenin echt proper in één kleur, niet zoals een quest waar je alle aanzetten ziet. Een nadeel is wel dat de zit vast is geïntegreerd in de carosserie wat het moeilijk maakt als je een andere zit wilt. Aangezien je de zit niet kan verzetten moet je de trappers verzetten voor de lengteverstelling. Dat systeem zit wel goed. Maar bij het inkorten waren ze blijkbaar vergeten om de ketting in te korten met kettingafvalproblemen tot gevolg. Ik heb er dan voor Tom 3 schakels uitgenomen. Hopelijk helpt dit.
De buitenzijde is ook super afgewerkt. De ruit met het ventilatiesysteem is even eenvoudig als geniaal. Met pinkers, claxon en verlichting is dit een zeer complete velomobiel voor een zacht prijsje: 4500 met dual drive, 4900 met rohloff.
Wat misschien wel een nadeel is, is de kettingloop. Binnenin volledig weggewerkt maar buiten bijna niet ingebouwd. Dit kan je ook als voordeel beschouwen voor het onderhoud natuurlijk. Voordeel van deze keuze is wel dat er geen enkele kettingbuis aan te pas komt.
Ik heb ook kort met de leiba gereden en dat bleek een zeer positieve ervaring. Wel een vrij rechte zit maar aangezien je volledig gestroomlijnd zit eerder een voordeel als een nadeel, je hebt een beter wegoverzicht. Sturen gaat met de hendels zeer vlot.

Wat viel me nog op aan deze velomobiel? Vering vooraan komt blijkbaar niet zoals bij de meeste andere van velomobiel.nl. Achteraan geveerd met gewoon veerelement(hoe noemt dat nu weer) 2 zijspiegels, mooi passend deksel, ...






Comments:
Feeling lonely? Hook up with Real Singles now for $4.99 to connect, and only $0.99 a min. A true match is only a phone call away. Give it a try 1-800-211-9293.
 
Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?